Goed Beeld

The Stigma Project

The Stigma Project bestaat uit 18 onherkenbare portretten met quotes van mensen die leven met hiv. De personen in deze serie zijn onherkenbaar. Dit is niet omdat we promoten om niet open te zijn over je hiv status, maar om aan het publiek duidelijk te maken wat vooroordelen en stigma doen met mensen die leven met het virus. Oude beelden over hiv en Aids zitten nog altijd in het collectief geheugen terwijl tegenwoordig in Nederland hiv een chronische aandoening is. Als je je medicatie goed neemt kun je het virus niet meer overdragen, kun je gezonde kinderen krijgen en net zo oud worden als iemand zonder hiv.

De expositie reisde in 2018 en 2019 langs 8 steden in Nederland. We gingen met getrainde voorlichters van de hiv Vereniging met het publiek in gesprek op alle locaties. Ook is er een boek gemaakt met langere interviews en een aantal columns van wetenschappers.

Video's

De expo en de voorlichting op het Schouwburgplein In Rotterdam. De Tour ging ook langs Breda, Enschede, Groningen, Maastricht, Middelburg en Nijmegen.

De opening van Stigma on Tour op het Museumplein in Amsterdam.

Beeld